Vietettiin eilen tyttöjen iltaa yhden rakkaan ystävän kanssa. Syötiin hyvin, vähän shoppailtiin, katsottiin pari leffaa ja vaan oltiin ja puhuttiin. Parempaa tapaa viettää vapaa iltaa en tiedä.
Shahi Paneer (kotijuustoa tuoretomaatti-cashewkastikkeessa)
250 g kotijuustoa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
pala tuoretta inkivääriä
2 vihreää chiliä
3 tomaattia
0,5 tl chilijauhetta
3/4 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
1 dl cashewpähkinöitä
2 dl luomumaitoa
suolaa
pippuria
Laita ensin cashewpähkinät likoamaan
maitoon. Kuutioi sitten kotijuusto (n. 1cmx1cm) ja ruskista kuutiot pannulla –
siirrä syrjään odottamaan. Kuumenna loraus voita pannulla ja freesaa silputut
sipulit, murskatut valkosipulinkynnet, raastettu inkivääri sekä hienonnetut
chilit. Lisää lopuksi pannulle hienonnetut tomaatit ja hauduttele tätä noin 8
minuuttia. Aja seos tahnaksi (esimerkiksi sauvasekoittimelle) ja laita takaisin
pannulle. Kuumenna, lisää mausteet ja paistele hiljalleen. (Itse lisäsin hieman
vettä joukkoon tässä vaiheessa.) Nyt otetaan cashewpähkinät käsittelyyn – aja cashewmaito
sauvasekoittimella sileäksi (pähkinät pehmenevät liotessaan). Lisää cashewmaito
pannulle muiden ainesten joukkoon ja anna kastikkeen kiehua hieman kasaan. Lisää
suolaa ja pippuria maun mukaan. Myös muita mausteita voi vielä lisäillä, jos
siltä tuntuu.
Tarjoile basmatiriisin kera ja päälle lorauta vielä vähän luonnonjogurttia.
Naan leipä
5dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
50 g luomuvoita
2 dl luomumaitoa
2 dl luonnonjogurttia.
Reseptin
valmistusohjeet
Sekoittele kuivat aineet. Lisää seokseen maito,
jogurtti ja puolet sulatetusta voista.
Sekoita nopeasti (taikinan ei tarvitse olla sitkeää,
vaan saa olla hieman jopa löysää). Nosta taikinasta pellille taikinakokkareita.
Taputtele jauhotetulla kädellä kokkareet ohuiksi leipäsiksi.
Paista 275 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinnalla
on ruskeita täpliä ja pinnan kuori kupruilee. Voitele kypsät leivät lopulla
voisulalla.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.