Suklaa-pähkinäkeksit
noin 24 kappaletta
200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
150 g rouhittua suklaata
1 dl suolapähkinöitä
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmuna ja vatkaa voimakkaasti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kääntele joukkoon suklaa ja pähkinät. (Itse laitoin pähkinät ensin pussiin ja moukaroin pari kertaa kaulimella - näin pähkinät olivat mukavasti erikokoisia.) Laita taikina jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Ota taikina kaapista, ota lusikalla taikinasta kokkareita (noin pingispallon kokoisia) ja tee niistä palloja. Jätä pellille taikinapallojen väliin muutama sentti, äläkä litistä palloja. Ne leviävät uunissa.
Paista keksejä uunin keskitasolla noin 7-10 minuuttia. Keksit ovat valmiita, kun niiden pinta kiiltää ja reunat ovat saaneet vähän väriä. Saavat siis jäädä reilusti pehmeiksi. Nosta pelti uunista ja anna keksien levätä pellillä vielä viitisen minuuttia. Nosta ritilälle jäähtymään loppuun.
Siis ihan vaan kaappiin vai jääkaappiin? Aattelin vaan varmistaa. :D
VastaaPoistaHaha hyvä huomio, kiitos :) Jääkaappiin taikina kannattaa laittaa, se voi tuottaa enemmän tulosta.
Poista