Aikalailla ensimmäisiä suomenkielisiä lausahduksia, mitä mieheni halusi oppia oli "Minä rakastan sinua". Se oli meidän taipaleen aika alkuaikaa itseasiassa. Osasihan hän jo sellaisia perusjuttuja kuten kiitos ja mitä kuuluu. Hetken kesti, että nuo maagiset kolme sanaa hänen muistiinsa upposivat. Mutta siellä ne nyt on ja pysyy. Aika vähän loppujen lopuks on tullut suomea opetettua, kun tuo englanti niin luontevasti minulta taittuu. Itseasiassa mieheni on vakuuttunut siitä, että se hankaloittaa hänen suomen opiskeluaan, että minä puhun englantia niin hyvin (ja tykkään sitä puhua). Noooo katsotaan sitä sitten. Tässä eräänä iltana kun olin juuri toivottamassa hyvää yötä ja sulkemassa puhelinta, rakkaani sai hymyn naamalleni - "hey, don't forget.. Minä rakastan sinua". Arvatkaa oliko mukava käydä nukkumaan onnellisena pilvilinnoissani (olen hieman herkillä ja kuvottavan romantikko tällä hetkellä).
Asiasta viidenteen. Olen viettänyt päiväni pitkälti keittiöpuuhissa. Yritän vähän leikkiä joulupukkia, vaikken mitään lahjoja varsinaisesti meinannutkaan hommailla. Aamupäivällä tutkiskelin ohjeita internetin syövereistä ja löysin monta kokeilemisen arvoista. Tänään päätin kokeilla esimerkiksi tätä;
Juustokakku kinuskikuorrutteella
Pohja:
170g Digestive keksejä
75g sulatettua voita
Juustokakku:
400g maustamatonta tuorejuustoa
(huoneenlämpöistä)
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 rkl maissitärkkelystä
Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa
Laita
uuni lämpiämään 160 asteeseen. Voitele piirakkavuoka (n. 24 cm). Murskaa keksit
(itse tein ihan hienoa jauhetta) ja sekoita joukkoon sula voi. Painele vuoan
pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa n. 10 minuuttia, kunnes se on saanut
hieman väriä. Anna jäähtyä.
Ennen kinuskikuorrutetta |
Vatkaa
tuorejuustoa notkeaksi. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeasti ja tasaiseksi. Lisää
vielä vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola – sekoita tasaiseksi. Lisää
kananmunat yksitellen ja sekoita jokaisen jälkeen. Lisää vielä lopuksi
maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte esipaistetun jäähtyneen pohjan
päälle. Paista noin 30 minuuttia uunin keskitasolla. Valmiin piiraan täyte ei
enää heiluttaessa juurikaan liiku. Anna piiraan jäähtyä.
Lopuksi
valmistetaan kinuskikerros. Keittele kermaa ja fariinisokeria kattilassa
hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kokeilen ensin tiputtaa
piiraan päälle pisara kinuskia – jos pisara pitää muotonsa, on kinuski
valmista. Anna kinuskin jäähtyä hetki ja kaada piiraan päälle.
Kinuskikuorrutteella |
Anna
piiraan vetäytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoiluvaiheessa piiraan päälle voi
ripotella sormisuolaa.
Veikkaisin muuten, että tämä olisi ihan syötävää myös ilman tuota kinuskikuorrutetta.
Alkuperäisesti ohje löytyy täältä.
.
Ihana oli lukee taas sun tekstiä teistä. :) <3 I'm just so happy for you guys!
VastaaPoistaT. Hanna-Maire
Hhhe, joo ei meilläkään tuo Chrisin suomen opiskelu oo kauheesti edistyny kun saksa luistaa.. Mutta jos sitä jonain päivänä sais alotettua operaatiota vähän tehokkaammin ;) :D
VastaaPoista