Siivousta ja suklaapikkuleipiä

Päätin tuossa aamulla maatessani sängyssä, että viikonhan voisi aloittaa täysin puhtaassa kodissa. Ei täällä nyt kovin likaista ollutkaan, sotkuista vaan. Nyt on (kolmen tunnin) jälkeen paikat pikkuhiljaa järjestyksessä ja tuntuu kivalta ! Mun vaatekaappi kyllä kaipaa kipeästi organisoivaa enkeliä.

Tämä viikko on monessa mielessä näyttämisen paikka minulle. Nyt mitataan mun kestävyyttä ja kaikkea muutakin. Onneks mulla on nyt kaverina Fantti ! Ihana uusin tulokas norsuperheeseen. Ihan paras unikaveri. Tai ehkä toiseksi paras, mutta ensimmäinen vaihtoehto nyt on vaan vähän kaukana.

Fanttinen
Kauniita unia !

Mutta ajatuksena minulla oli, että voisin tällä viikolla yrittää joka päivä jonkun leivonta/kokkailu ohjeen tänne naputella. Oon mennyt lupaamaan monta ohjetta, mutta en muka ehdi ikinä niitä kirjoittaa. Nyt voisin sen tehdä. Ja tarvii keksiä muutenkin mahdollisimman paljon tekemistä, että selviän tästä viikosta.

But here's the first one;

Suklaapikkuleivät

4 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
4 ½ dl kaurahiutaleita
1-2 levyä taloussuklaata

2 luomukananmunaa
250 g voita
1 ¼ dl sokeria
2 ½ dl fariinisokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.  Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Lisää kuivat aineet sokerivaahtoon hyvin sekoittaen. Pyörittele taikinasta pellille ”palloja” ja paina haarukalla hieman kasaan. Vaihtoehtoisesti voit nostaa pellille vain kokkareita, jolloin kekseistä tulee enemmän kauralastutyyppisesti ohuita. Jos tekee näin, ei pellille kannata laittaa enempää kuin yhdeksän keksiä.

Paistele uunin keskiosassa 175 asteessa noin 8 minuuttia. Keksit saavat olla reilusti pehmeitä uunista tullessaan, jäähtyessään kovettuvat.

Ainakin omasta mielestäni nämä ovat yksinkertaisuudessaan aivan taivaallisen hyviä keksejä. Ja helppoja tehdä. Itselläni meinaa tekovaiheessa käydä niin, että syön koko taikinan raakana. On meinaan aika hyvää! Teenkin aina kaksinkertaisena taikinana. Perusohjeena tätä on myös hyvä käyttää, taloussuklaan sijaan voi laittaa mitä tahansa muutakin; rusina toimii, valkosuklaa+karpalo yhdistelmä on hyvä, valkosuklaa+mustikka on myös toimiva. Joskus oikein suklaahimossa teen kolmen suklaan keksejä; valkosuklaa+maitosuklaa+tumma suklaa. Ja sekin toimii. 

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.