Vanilja-suklaakakku

Mun telkkari vihaa mua. Vähintään kerran viikossa se ajaa mut raivon partaalle yhteistyökyvyttömyydellään (ihana sanahirviö!). Alan pikkuhiljaa kallistumaan uuden telkkarin hommaamiseen, tai liittymän vaihtoon. Tuo Elisa Viihde ei ole mun ystävä. Nyt se taas toimii, niin ehkä annan anteeksi ja ollaan taas ystäviä. 

Tänään leipasin jo töissä suklaaleipää, muutaman maustekakun ja keittelin vielä kinuskia. Huomenna pitäisi tehdä karpalo-kinuskijuustokakkua. Malttamattomana odottelen, millainen siitä tulee. Päivää piristi töiden jälkeen ihana ystävä. Leivottiin pitsaa ja vielä pyöräytin tuollaisen kakun. Suklaakakusta ei yleensä tule mieleen kuivakakku, mikä tämä kuitenkin on. Kiehtova oli tämä ajatus, niin pitihän se testata. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Itse vielä lisäsin kakkuun suklaahippusia, kun niitä sattui kaapista löytymään. Kerman sijaan laitoin maitoa (tottakai luomua) ja kakkuvuoan jauhotin korppujauhojen sijaan kaakaojauheella.

Vanilja-suklaakakku

200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
3 kpl luomu kananmunaa
1 vaniljatanko raaputettuna
½ dl kermaa (maitoa toimi myös)
2 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
suklaahippuja

Sulata suklaa mikrossa (varovasti!) tai vesihauteessa.
 Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sekoita suklaasula voin joukkoon.
 Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Yhdistä vaahdot.
 Sekoita joukkoon vanilja, kerma, vehnäjauhot sekä leivinjauhe. Lopuksi lisäsin vielä taikinaan suklaahippusia noin desin verran.
Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa vajaa tunti.

Melko onnistunut kokeilu! Ehkä ensi kerralla laitan vielä enemmän vaniljan makua. En tiedä mikä hiiri on syönyt mun torvivuoan, niin tekaisin tämän leipävuokaan. Senpä vuoksi siitä en nyt ota kuvaa, koska ei ole ulkonäöllä pilattu tämä kakku tällä kertaa. Voisinpa hyvällä omalla tunnolla mennä shoppailemaan uutta kakkuvuokaa! 

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.