Olen tämän vuoden puolella alkanut puolikkaaksi kasvissyöjäksi. Voisin ihan kokonaankin alkaa, mutta toisaalta liha on vaan aika hyvää. Kun sitä syö kohtuudella, se on ihan ok. Miehenikään ei kovin innostunut ajatuksesta kasvisruokavaliosta, vaikka mukisematta syökin kasvispöperöitäni. Välillä paistaa itselleen rinnalle kanaa.
Munakoiso, kesäkurpitsa ja pinaatti ovat olleen minun tämän kesän löytöni. Olen niitä aiemminkin syönyt, mutta nyt vasta tajunnut kuinka herkullisia ne ovatkaan. Tänään oli vuorossa pinaatti.
Pinaattilasagne
250 g tuoretta pinaattia
250 g fetaa
loraus oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta basilikaa
1 dl kurpitsansiemeniä
suolaa
mustapippuria
mozzarellajuustoraastetta
2 dl paseerattua tomaattia
9 lasagnelevyä
Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljyä pannulla ja kuullota sipuli. Lisää huuhdottu tuore pinaatti ja paistele muutama minuutti - niin, että pinaatti pehmenee. Lisää valkosipuli ja kurpitsansiemenet. Lisää paistokseen murennettu feta ja hienonnettu basilika. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä lasagnelevyjä noin 5 minuuttia - niin, että ne hieman vetelöityy. Kasaa paistos uunivuokaan seuraavasti:
pohjalle 1 dl paseerattua tomaattia
kolme lasagnelevyä
pinaatti-fetapaistosta
mozzarellaa
kolme lasagnelevyä
pinaatti-fetapaistosta
mozzarellaa
kolme lasagnelevyä
paseerattua tomaattia
mozzarellaa
Paista uunissa 225 asteessa noin 40 minuuttia.
- mozzarellan sijaan voi käyttää esimerkiksi parmesaania
- paistokseen voi lisätä myös 400 g jauhelihaa, jos tahtoo lihaisampaa lasagnea
Ohje muokkailtu Kodin Kuvalehden ohjeen pohjalta.
Kuulostaapa herkulliselta! :) Pinaattia tulee syötyä aivan liian harvoin, vaikka se onkin niin hyvää. Pitääpä laittaa resepti muistiin...
VastaaPoistaOli kyllä herkullista :) Suosittelen kokeilemaan! Pinaattia pitäisi syödä tosiaan enemmän, se on myös kovin monimuotoista ja sitä voi käyttää melkein mihin vaan. Meinaa vaan unohtua tuo monimuotoisuus aina.
Poista