Mangokakku

Olen tästä kakusta haaveillut jo pari viikkoa ja nyt vihdoin sen tein. Taivaallista sanoisinko.


 Mangokakku

noin 2 dl pekaanipähkinöitä
vajaa 1 dl kookoshiutaleita
10 pehmeää taatelia
ripaus suolaa

reilu 3 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 sitruunan mehu
1 tl vaniljatahnaa
vajaa 1 dl sulaa kookosöljyä
noin 0,5 dl hunajaa
noin 0,5 dl agave siirappia
300 g mangokuutioita

Mittaa pohjan pähkinät, kookoshiutaleet ja taatelit suolan kanssa blenderiin tai kulhoon ja aja seos "rouheeksi". Painele taikina kakkuvuoan (20 cm) pohjalle.

Mittaa täytteen ainekset mangoa lukuunottamatta astiaan ja blendaa sileäksi. Kannattaa ihan ajan kanssa soseuttaa tahnaa, niin siitä tulee silkkisempi ja sileämpi. Itse käytin tähän muutaman minuutin normaalia sauvasekoitinta käyttäen. Maistele ja lisää makeutta tarvittaessa. Lisää viimeisenä mangokuutiot ja soseuta vielä tasaiseksi tahnaksi. Kaada täyte pohjan päälle.

Laita kakku pakastimeen jähmettymään. Se on valmista noin parin tunnin sisällä. Ripottele päälle kookoshiutaleita tarjoiluvaiheessa. 


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.