Tomaattinen munakoisopasta

Rakkaudesta munakoisoon. Onneksi sitä voi lisätä lähes joka ruokaan.

Tykkään tehdä erilaisia mössöruokia - siis sellaisia ruokia, missä vaan heitellään ainekset sekaisin ja uuniin tyylillä. Myös leivonnassa se on minusta mainiota toimintaa, en yleensä turhaan jaksa härväillä ja säätää liian hienoja juttuja. On toki sellaisellekin oma aikansa. Viime aikoina olen innostunut erilaisista One pot - ruoista. Eli kaikki sekaisin kattilaan ja odottaa vaan kypsymistä. Riisiruokia tulee tehtyä tällä tyyliin useinkin. Mutta tällä kertaa pastaa.

Tomaattinen munakoisopasta

1 munakoiso
suolaa

Viipaloi munakoiso vajaan sentin paksuisiksi kiekoiksi. Levitä esimerkiksi leivinpaperille ja suolaa. Anna itkettyä ainakin puolisen tuntia. Huuhtele ja kuivaa. Leikkaa kiekot vielä pienemmiksi paloiksi.

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
loraus öljyä

Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi. Kuumenna öljyä reilunkokoisessa kattilassa ja lisää munakoisoviipaleet sekä sipulit. Anna kuullottua/ottaa väriä hetken.

400 g paseerattua tomaattia
2 tomaattia
6 dl vettä
5 dl pastaa
mustapippuria
suolaa

Lisää kattilaan pilkotut tomaatit ja muut aineet. Mausta haluamallasi määrällä mustapippuria ja ripauksella suolaa. Anna hautua pastan vaatiman keittoajan - noin 10-15 minuuttia. Ota pois liedeltä ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 

Tarjoile esimerkiksi tuoreen patongin kera ja ripottele pastan päälle haluamaasi juustoa. Itse laitoin reilulla kädellä fetaa ja hyvin maistui. 

Sekaan voi heittää myös paistettuja kanasuikaleita tai paistaa pastan rinnalle kanankoivet, kuten meillä tänään. 

Mielestäni mainio arkiruoka, koska valmistuu vallan pikaisesti ja on lisäksi maistuvaa.

--

Uunissa tuoksuu vielä iltapalaksi valkosipuliset leivät. Odotellessa juon mamman mustaviinimarjamehua ja katson action pläjäystä Netflixistä. Rentouttavaa lauantai-iltaa itse kullekin!

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.