Tortillapannu

En edes muista, missä alunperin törmäsin tällaiseen ruokaan, mutta se on jäänyt elämään silti. Harvoin tätä tulee tehtyä - ei sitä perinteisintä arkiruokaa. Mutta viikonlopun koti-iltoihin ja vaikka illanistujaisiinkin tämä on minusta aika mainio eväs. Vähän erilainen, mutta kuitenkin helppoa ja maistuu kaikille. 

Tortillapannu 

1 ps tortilla lastuja 
(noin 200 g; esimerkiksi näitä)

400 g jauhelihaa

1 prk taco kastiketta 
(esimerkiksi tätä)

pari tomaattia
fetajuustoa
juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle tortillalastut tasaiseksi kerrokseksi. Ruskista ja mausta jauheliha - itse suosin valkosipuli/mustapippuri/suola linjaa maustamisessa. Levitä jauheliha tortillalastujen päälle ja kaada päälle vielä taco kastike - huuhtaise purkki pienellä määrällä vettä ja kaada vesi myös pellille; tulee mehukkaampaa, eikä mene soosit hukkaan. Pieni tomaatit sekä feta ja ripottele pellille. Kruunaa koko komeus vielä juustoraasteella - määrää arvioi makusi mukaan. 

Paista uunin keskitasolla, kunnes juusto on saanut kauniin värin - noin 15-20 minuuttia ehkäpä. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. Rinnalla voit tarjota raikkaan salaatin.

Tähän voitte kuvitella kauniin kuvan valmiista tekeleestä - jahka saan kamerani toimintaan, voi sellainen joskus ilmestyäkin.

Vinkki; Sekaan voi heittää myös makunsa mukaan esimerkiksi paprikaa tai vaikka herkkusieniä. Jättämällä jauhelihan pois ja lisäämällä kasvisten määrää, saat kokonaisuudesta kasvissyöjille sopivan. Taco kastikkeen tulisuuden voi jokainen määritellä itse - miedompi sopii useammalle, jos tekee annoksen isommalle joukolle. 

2 kommenttia

  1. Mulle tulee tästä mieleen aina meidän häät, kun teit tätä illalla meillä, kun meillä ei ollut jääkaapissa mitään ruokaa ja aivot ihan tyhjät <3 - Sari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teinkö!? :) En muistanut moista yhtään, mutta silloin häitä edeltävänä iltana taisin tehdä. Hyviä muistoja <3

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.