Minttukrokanttikeksit
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl vaaleaa siirappia
4,5 dl kaurahiutaleita
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 Maraboun minttukrokantti suklaalevyä
Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon fariinisokeri,
vaniljasokeri sekä siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
taikinaan.
Levitä taikina pellille ja paista uunin keskitasolla
200 asteessa noin 10 minuuttia. Kunnes pinta on saanut kauniin värin. Sulata
suklaa sillä aikaa, kun pohja on uunissa - esimerkiksi mikrossa, kattilassa tai
vesihauteessa. Levitä sula suklaa kuumaan pohjan päälle. Leikkaa paloiksi
lämpimänä, sillä jäähdyttyään keksiä on vaikea leikata.
Säilytä valmiit keksit mielellään jääkaapissa suljetussa astiassa. Säilyvät joitain päiviä myös huoneenlämmössä.
Lähestulkoon täydellisyyttä - maistuvaa ja helppoa. Kauniiseen purkkiin laitettuna näistä saa myös mainion lahjan.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.