Vielä jos pakkasesta löytyy viime vuotisia mustikoita ja ne pitää käyttää alta pois.
Tai miksipä ei jo tulevalle sadolle korvamerkitty kokeilu.
Lyhyesti; suosittelen!
--
Vaniljainen mustikkapiiras
(ohje Valion)
100 g voita sulatettuna
0,5 dl ruokosokeria
1 kananmuna
0,5 dl vehnäjauhoja
3,5 kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3-5 dl mustikoita
1 tl perunajauhoja
200 g vanilja tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5 dl ruokosokeria
Pingota irtopohjavuoan pojalle leivinpaperi ja laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Sekoita sulatettu voi, sokeri ja kananmuna kulhossa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi - älä vatkaa. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita mustikoihin perunajauhot (jos käytät tuoreita, niin ei tarvitse). Kaada mustikat kakkuvuokaan - reunoille enemmän kuin keskelle. Vatkaa keskenään tuorejuusto, kananmuna ja sokeri. Kaada seos mustikoiden päälle.
Paista uunin alatasolla noin 35-40 minuuttia, kunnes piiras on kypsä. Tarjoa jäähtyneenä.
Ei kommentteja
Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.