Vadelmainen britakakku

Meidän neidit täyttivät perjantaina jo neljä viikkoa. 

Tämä äiti kauhulla pohtii, että mihin se aika oikein lentääkään. Kohta nuo pienokaiset jo juoksevat kouluun ja sitten lentävät pesästä. Voisipa näitä vauvantuoksuisia päiviä säilöä jotenkin.
Mutta siinäpä syy myös blogihiljaisuuteen - nautin tästä ajasta. Kovin on paljon ajatuksia päässä ja sanoja muistikirjassa, jotka odottavat hetkeään tietokoneen äärellä. Joku päivä kunnostaudun neitien tuhinaa kuunnellessani ja kirjoittelen teille kuulumisia. Kuvia ehkä tulee jo ennen sanoja!

Nyt kuitenkin vähän kakkua - neitien neljän viikon kunniaksi.


Vadelmainen britakakku

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa

4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

2 dl vispikermaa
250 g vaniljarahkaa
noin 1 l tuoreita vadelmia

Erottele ensin valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Ole tarkkana, ettei valkuaisen joukkoon pääse keltuaista - se ei muuten vatkaannu. 

Vatkaa sitten sokerit ja pehmeä voi vaahdoksi. Lisää joukkoon yksitellen keltuaiset. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe vuorotellen maidon kanssa - älä vatkaa liikaa enää tässä vaiheessa, riittää että taikina on tasaista. 

Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille.

Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi - pysyvät kulhossa, kun käännät sen ylösalaisin. Lisää pikkuhiljaa joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on kovaa ja kiiltävää. Levitä marenki taikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. 

Paista kakkulevyä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20-30 minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin.

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse tein korkeamman kakun ja leikkasin levyn neljään osaan, mutta klassisesti levy leikataan kahtia ja jää siis matalammaksi, mutta on muuten suurempi. 

Vatkaa kerma ja lisää joukkoon vaniljarahka. Koko kakku ennen tarjoilua laittamalla väleihin kermarahkaa ja vadelmia. Jätä kakun päälle vadelmia koristeeksi. 

Vadelmien sijaan voit käyttää mustikoita tai mansikoita tai vaikka kaikkia yhdessä.



Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.