Ruokavinkki viikonloppuun: Kurpitsalasagne

Meillä on anopin kanssa jotain yhteistä, muutakin kuin rakkaus tuohon mieheen - nimittäin suhde kurpitsaan. Se on molemmille herkkua! Menee kyllä ruoka-aineissa meidän arjessa siihen kategoriaan, joita aivan liian harvoin tulee käytettyä, vaikka se niin kovin herkullista onkin. Päätin kunnostautua asiassa ja käveltiin tyttöjen kanssa kaupasta kotiin kurpitsa vaunujen painona. Tämä ohje herätti huomioni ja päätin kokeilla jotain saman tyylistä. 

Kurpitsalasagne

noin 600 g kurpitsaa

400 g jauhelihaa
2 valkosipulinkynttä
400 g paseerattua tomaattia
1 dl vettä
reilusti suolaa ja mustapippuria
ripaus valkopippuria
1 dl kurpitsan siemeniä

2 rkl voita
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa (kevyt- tai täysmaitoa)
100 g fetajuustoa
50 g juustoraastetta

100 g juustoraastetta

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Putsaa siemenet ja paahda ne kuivalla pannulla kullanruskeiksi - noin 10 minuuttia. (Jos joku perheen jäsenesi ehtii heivata siemenet roskiin, kuten joku mieshenkilö meillä, käytä valmiiksi paahdettuja versioita.) Höylää kurpitsasta kuorimaveitsellä lastuja, tai jos kärsivällisyys riittää, vuole juustohöylällä isompia "levyjä". 

Paista jauheliha pannulla ja mausta valkosipulilla. Lisää muut kastikkeen ainekset ja anna hautua noin 20 minuuttia, tarkista maku ja mausta mielesi mukaan - sekaan sopii myös esimerkiksi yrtit.

Sulata voi kattilassa ja paahda jauhoja hetki. Lisää maito joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehauta sekoitellen ja lisää lopuksi juustot. Anna juustojen sulaa valkokastikkeen joukkoon.

Levitä vuoan pohjalle kerros jauheliha- sekä juustokastiketta ja lisää päälle kurpitsalastuja. Tee samanlaisia kerroksia niin monta, kuin aineksia riittää. Päällimmäiseksi jätä juustokastiketta ja ripottele päälle vielä reilulla kädellä juustoraastetta.

Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. 

Nauti raikkaan salaatin kera.

Onko sinulla joku mainio kurpitsaresepti jaettavaksi? 

--

On tullut viime aikoina kokeiltua monia kivoja reseptejä, joita yritän jakaa. Ajattelin, että olisiko kiva sellainen ruokavinkki viikonloppuun - sarja, jos aina torstaisin yrittäisin jonkun ruokaohjeen jakaa. Miltä kuulostaa?





2 kommenttia

  1. Ootko testannut tätä kurpitsagraniinia? Mä oon tehnyt kahteenkin kertaan ja hyvää on! Ekalla kerralla tein myskikurpitsasta ja sitten hokkaido-kurpitsasta. Mun mielestä myskikurpitsalla onnistuu paremmin, koska hokkaido-kurpitsa soseutui kypsyessään. Pistaasi taitaa olla tän syksyn juttu :)

    http://www.iltalehti.fi/pippuri/2015102220547424_ah.shtml

    -Tuovi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole tehnyt! Kuulostaa hyvältä, täytyy joskus kokeilla :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.