Linssipyörykät

Meillä ei vietetty lihatonta lokakuuta, vaikka olen siitä useamman vuoden haaveillut. Vähälihaisempi tämä mennyt lokakuu joka tapauksessa oli. Nämä linssipyörykät ovat aika herkkua, suosittelen kokeilemaan. Uskoisin, että uppoavat hyvin myös lapsille. Ohje on napattu ystävältä.

Linssipyörykät

2,5 dl punaisia linssejä
1 sipuli
1 rkl öljyä
mustapippuria
suolaa
garam masalaa 
100 g cashew pahkinöitä
4 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
1 dl juustoraastetta

Huuhtele linssit ja keitä ohjeen mukaan. Valuta ja jäähdytä. Kuori sekä hienonna sipuli ja kuullota öljyssä mausteiden kanssa. Rouhi cashew-pähkinät monitoimikoneessa ja lisää joukkoon korppujauhot. Lisää linssit, sipuli, juustoraaste sekä kananmuna ja aja tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta kostutetuin käsin palleroita ja siirrä lautaselle hetkeksi seisahtamaan/kuivahtamaan. Paista öljyssä pannulla kauniin ruskeiksi.

Tarjoile esimerkiksi tomaattimurskassa keitetyn riisin kanssa. 


2 kommenttia

  1. Olipa hyvä resepti,kiitos sen jakamisesta!Palleroista tuli himpun verran parempia kun paistoöljyä lorautti reilummin ja koko pinta sai rapean kuoren.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä kuule! Kiitetään yhdessä ystävääni, jolta reseptin kopioin ;) Täytyypä ensi kerralla kokeilla tuota uppopaistamista.. Itse muuten pakastin näitä ja ei tapahtunut mitään, eli hyvä hätävara pakkaseenkin!

      Poista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.