Aura-punajuurikeitto

Talvella on hyvä syödä soppaa. Se lämmittää.

Aura-punajuurikeitto
reilusti 4 hengelle

noin 1 kg punajuuria
11 dl vettä
1 iso punasipuli
2 kasviliemikuutiota
1-2 tl mustapippuria jauheena
1 rkl sitruunamehua
150 g aurajuustoa
2 dl ruokakermaa
2 rkl hunajaa

Kuori ja pilko punajuuret sekä punasipuli. Kiehauta vesi ja lisää sinne kasvisliemikuutiot sekä mustapippuri ja sitruunamehu. Lisää vielä punajuuret ja sipuli ja keittele noin 40 minuuttia, tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. lisää aurajuusto muruina sekä ruokakerma ja hunaja. keittele hijalleen kunnes juusto on sulanut, välillä sekoitellen. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja kuumenna vielä kiehuvaksi. 

Silppua pinnalle tuoretta persiljaa ja tarjoile esimerkiksi itse tehdyn pataleivän kanssa. 


 Minulla sattui olemaan kaapissa myös viimeistä käyttöpäivää lähentelevä kotijuustopaketti, joten päätettiin kokeilla, miten se toimisi keiton kaverina. Toimi melko hyvin! Kannattaa kokeilla. 




Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.