Kinuski-karpalokääretorttu

Törmäsin kaupassa Valion uuteen kinuskituorejuustoon ja nappasin paketin mukaani sen kummemmin ajattelematta, että mitä siitä teen. Muutaman päivän se lojuikin kaapissa, kun pohdiskelin sopivia käyttökohteita. Sellaisenaan tuorejuusto oli melko äkkimakeaa, eikä ensimmäisellä maistamisella tullut edes kovasti kinuski mieleen. Perjantaiksi piti kehitellä jotain kahviherkkua ja päätin käyttää tuorejuuston kääretortun täytteenä. Kaveriksi laitoin makeutta tasapainottamaan karpaloita, mitä pakastimessa sattui olemaan, mutta esimerkiksi puolukat voisivat toimia myös hyvin.

Kinuski-karpalokääretorttu

4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
200 g kinuskituorejuustoa
noin 3 dl karpaloita tai puolukoita

noin 1 dl murskattuja mantelilastuja

Mittaa ensimmäiseksi kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan - anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Nosta jäähtymään. Itse jäähdytin kinuskin ulkona pakkasessa, mutta mahdollisuuksien mukaan kinuski kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä, jotta se ehtii jäähtyä kunnolla.

Vatkaa (huoneenlämpöiset) kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon, kääntele varovasti taikina tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa taikinalevy murskatuilla mantelilastuilla (tai sokerilla) sirotellulle leivinpaperille. Kostuta pohjaa kylmällä vedellä ja irrota pohjasta leivinpaperi. 

Vatkaa hyvin jäähtynyt kinuski vaahdoksi ja lisää sekaan tuorejuusto. Levitä kääretorttupohjalle. Ripottele kinuskikerroksen päälle marjat tasaisesti. Rullaa kääretorttu rullalle ja anna vetäytyä jääkaapissa ainakin tunnin verran. 


--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut


Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.