Mausteinen linssipata

Linssiruoat on meidän tämän hetken ehdottomia lemppareita. Linsseistä saa helposti erilaisia patoja ja keittoja ja salaattiinkin ne sopi yllättävän hyvin!

Tässä yksi viime aikojen herkku; 


Linssipata

2 dl punaisia linssejä
2rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
2 perunaa
3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
paprikajauhetta
juustokuminaa
garam masalaa
(chilijauhetta)
3 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
4 rkl kasvisfondia
7 dl vettä

Huuhtele linssit huolellisesti. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä chili. Paloittele kuoritut perunat pieniksi paloiksi ja viipaloi porkkana. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Kuullota sipulia öljyssä kunnes kirkasta. Lisää valkosipuli, chili ja vihannekset ja anna paistua muutama minuutti. Lisää pataan mausteet ja tomaattipyre. Lisää joukkoon linssit, tomaattimurska, kasvisfondi ja vesi. Anna hautua ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarkista mausteiden määrä ja lisää tarvittaessa - pata saa minun makuuni olla mukavan mausteista. 

Murustele padan päälle fetajuustoa ja halutessasi tuoretta korianteria tai persiljaa. Tarjoile esimerkiksi tuoreen kauraleivän kanssa.


Muita kokeilemisen arvoisia linssiruokia on muuten ainakin tämä ja tämä.

--

Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

4 kommenttia

  1. Oi, näyttää ja kuulostaa hyvältä :p Vois kokeilla :) Aika usein tehdään linsseistä "vaan" linssikeittoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linssikeitto on kyllä hyvää myös! Mun tulee sitä jotenkin tosi harvoin kuitenkin tehtyä.. Oon ihastunut näihin erilaisiin linssipatoihin nyt :P

      Poista
  2. Taidan ottaa kokeiluun. Kuulostaa niin hyvältä. T. Anna

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.