Linssiruoat on meidän tämän hetken ehdottomia lemppareita. Linsseistä saa helposti erilaisia patoja ja keittoja ja salaattiinkin ne sopi yllättävän hyvin!
Tässä yksi viime aikojen herkku;
Linssipata
2 dl punaisia linssejä
2rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 punainen chili
2 perunaa
3 porkkanaa
1 pieni kukkakaali
paprikajauhetta
juustokuminaa
garam masalaa
(chilijauhetta)
3 rkl tomaattipyrettä
400 g tomaattimurskaa
4 rkl kasvisfondia
7 dl vettä
7 dl vettä
Huuhtele linssit huolellisesti. Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä chili. Paloittele kuoritut perunat pieniksi paloiksi ja viipaloi porkkana. Paloittele kukkakaali nupuiksi. Kuullota sipulia öljyssä kunnes kirkasta. Lisää valkosipuli, chili ja vihannekset ja anna paistua muutama minuutti. Lisää pataan mausteet ja tomaattipyre. Lisää joukkoon linssit, tomaattimurska, kasvisfondi ja vesi. Anna hautua ilman kantta noin 15 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä. Tarkista mausteiden määrä ja lisää tarvittaessa - pata saa minun makuuni olla mukavan mausteista.
Murustele padan päälle fetajuustoa ja halutessasi tuoretta korianteria tai persiljaa. Tarjoile esimerkiksi tuoreen kauraleivän kanssa.
Seuraathan meitä jo Facebookissa ja Instagramissa
Oi, näyttää ja kuulostaa hyvältä :p Vois kokeilla :) Aika usein tehdään linsseistä "vaan" linssikeittoa :)
VastaaPoistaLinssikeitto on kyllä hyvää myös! Mun tulee sitä jotenkin tosi harvoin kuitenkin tehtyä.. Oon ihastunut näihin erilaisiin linssipatoihin nyt :P
PoistaTaidan ottaa kokeiluun. Kuulostaa niin hyvältä. T. Anna
VastaaPoistaKerro sit tykkäsittekö! Tää on hyvää :P
Poista