Kaksivuotiaat neuvolassa

Me käytiin tänään tyttöjen kanssa kaksivuotis tarkastuksessa. Edellinen kerta oli ollut tammikuussa ja oli ihan kiva käydä vähän katsomassa, että miten tytöt kasvaa. Meillä oli taas uusi neuvolatäti, lääkärit mukaanluettuna tämä oli yhdeksäs neuvolan ihminen, joka tavattiin tyttöjen kanssa. Mitään kovin pitkää ja pysyvää suhdetta ei olla kehenkään saatu muodostettua. Hyvä käynti tämä silti oli. Tytöt käyttäytyivät kovin mallikkaasti ja malttoivat keskittyä asiaan, vaikka lelukori houkuttelikin aikalailla. 

Tasaisesti kasvavat meidän neitokaiset edelleen;

Neiti A


 Ihana tyttö. Puheessa parin sanan yhdistelmiä. Taitavasti piirtää. Tasaisesti kasvaa.

13 200 g
88,5 cm

Neiti B 


Touhukas tyttö. Puheessa lyhyitä lauseita. Palikoista rakentaa tornin. Tasaisesti kasvaa.

12 800 g
88,8 cm



He osaavat piirtää. He osaavat nimetä kuvasta asioita. He osaavat rakentaa palikoista tornin. He osaavat potkia palloa. He leikkivät sekä yhdessä että rinnakkain. He osaavat hyppiä tasajalkaa ja roikkua. He osaavat tehdä kuperkeikan ja kiipeillä. He ottavat kontaktia ikätovereihin ja osaavat olla sosiaalisissa tilanteissa. He puhuvat useamman sanan yhdistelmiä ja sanavarasto on iänmukainen. He ymmärtävät myös isänsä äidinkieltä ja osaavat joitain sanojakin. He syövät hyvin ja kaikkea. 

Sellaiset on meidän omat ihanat kaksivuotiaat.

Minkälaisia ikätovereita sieltä löytyy? 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

3 kommenttia

  1. Ihana postaua taas! Kiva kyllä lukea, kun on niin samanikäisiä teidän neidit meidän pojan kanssa. Niin ja se mistä kuulisin mielelläni lisää olis esimerkiksi just teidän lasten kielenkehitys ja monikielisyys (jota tässä postauksessa kyllä tulikin) ja sitten lisää tosta kasvatuksesta kahden kulttuurin keskellä.

    Meidän jäpikällä ei oo ollut neuvolaa pitkään aikaan, mutta hyvin tuntuu kasvavan kun kaikki vaatteet taas lyhkäsiä lahkeista :D Fyysisesti on äärimmäisen taitava ka kiipeä kuin pinkuapina konsanaan, rakastaa jalkapalloa ja potkupyörällä ajoa hurjaa vauhtia muun muassa. Kielellisesti sitten vähäm hitaampaa kehittyy. Kahden sanan "lauseita" tulee jonkun verran, mutta eniten kommunikoi edelleen yhdellä sanalla ja laajalla elekielellä. Suomen kielestä sekä wolofista ymmärtää ihan kaiken mitä puhutaan ja englannin kieli om kehittynyt nyt hurjasti. Kaikilla kolmella kielellä tulee sanoja aika paljon. Tuntuu että sui kehittyy hitaiten just nyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos <3 Mulla on itseasiassa luonnoksissa postaus meidän tyttöjen kielenkehityksestä, mutta pitäis saada se loppuun! Täytyy ryhdistäytyä :D Ja kahden kulttuurin kasvatus vois olla kiva myös :) Kiitos vinkeistä!

      Eiks teidänkin poju oo aina ollut aika fyysisesti lahjakas? meidän tytöt on olleet jotenkin vähän edellä ikätovereitaan aina ehkä.. Puhe tulee sitten myöhemmin, en olis huolissani.

      Poista
  2. Heippa. Kiitos osallistumisesta Maitokahvimedian Kuukauden Blogi kisaan! Isot pisteet sinulle rohkeasta, erilaisesta ja pirteästä blogin ulkoasusta. On ihanaa, että uskallat käyttää rohkeasti väriä! Blogin nimi on myös mielestäni ihana. Tykkään kovasti. Paljon mielenkiintoista asiaa ja kauniita sekä realistisia kuvia arjesta. Julkaisemme kk blogin viikonloppuna. Ihanaa ja värikästä syksyä sinulle ja voimia bloggaamiseen.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.