Pikakuulumisia toipilaalta

Syyskuu sujahti ohitse melkoisessa sumussa. On hämmentävää ajatella, että on jo lokakuu ja lempivuodenaikani syksy on vilahtanut melkein ohi jo. 

Täällä on ollut viime aikoina melko hiljaista ja ajattelin viimein kertoilla vähän kuulumisia. Ollaan pääasiassa eletty ihan normaalia arkea viime viikkoon asti. Isämies taputteli työharjoittelun pakettiin ja oli ilo seurata, miten innoissaan hän sitä teki. Tytöt ovat olleet päiväkodissa ja arki siellä on palannut uomiinsa kesän poissaolon jälkeen, iltapäivisin saa taas pihamaalta houkutella lapsia mukaansa kun tahtoisivat jäädä leikkimään. Itse olen ollut töissä ja neulonut luvattoman paljon villapaitoja sekä itselleni ihanan kaulahuivin. 

Omaa eloani on varjostanut pitkin syksyä myös erinäiset kiputilat selän ja ylävatsan alueella sekä sellainen selittämätön voimattomuus - olen toiminut ihan normaalisti, mutta puhti on ollut kokonaan pois. Viime viikolla päädyin lopulta lääkäriin voimakkaan selkäkivun vuoksi ja vielä toiseen otteeseen saadakseni selvyyden tähän voimattomuuteen. Ravasin labroissa ja nukuin kotona, voinnin koko ajan selkeästi huonontuessa. Päätettiin skipata viikonlopulle suunniteltu Tallinnan reissu ja pakattiin sen sijaan tavarat mökkiviikonloppua varten. Matkalla mökille iski lopulta sellainen kipukohtaus, että päädyinkin Tampereelle TAYSin Acutaan viettämään perjantai-iltaa ja lauantaina siirryin Meilahteen ja sisätautien päivystykseen. 

Diagnoosini oli akuutti haimatulehdus - ei kovin miellyttävä kokemus, sen voin kertoa. Sairaalassa vietin lopulta nelisen päivää ja tiistaina vihdoin kotiuduin. Tällä erää makaan siis kotona ja odottelen vielä kutsua leikkaukseen, missä minulta poistetaan sappirakko, jotta tulehduksen uusimisriski saataisiin minimoitua. 



Vielä siis vähän toipilaana, mutta nyt voin jo uskoa, että elämä voittaa. Vielä haaveilen syksyisestä metsäretkestä ja muusta syyspuuhailusta, joten toivotaan että väriloistoa riittäisi hetken aikaa. 

Miten teidän syksy on lähtenyt käyntiin?

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa

Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

4 kommenttia

  1. Hui, onneksi menit lääkäriin! Huomasin Instagramissa sen yhden kuvan sairaalasta ja mietin, että mitä on oikein tapahtunut. Tsemppiä ja pikaista toipumista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja kieltämättä näin jälkikäteen ajatellen ois voinut hakeutua hoitoon vähän aiemminkin XI Mutta onneksi kaikki meni parhain päin <3

      Poista
  2. Ai kamala - jäinkin ig-kuvan jälkeen pohtimaan että onko kaikki hyvin! Onneksi olet jo paranemaan päin.. mutta kyllä tuollainen aina pysäyttää hetkeksi miettimään tärkeysjärjestystä elämässä! <3

    VastaaPoista
  3. Hui, haimatulehdus kuulostaa kauhealta! Onneksi voit paremmin nyt.

    Minä makasin vuosi sitten sairaalassa sappirakkoni takia, kun se meni ja tulehtui - sitten se leikattiinkin kiireellä pois. Pelottavia nuo sairaalakeikat mutta sappileikkauskin parantaa elämänlaatua huimasti :) Joten tsemppiä tulevaan sappileikkaukseen. Voin kertoa, että jos se tähystämällä tehdään, niin vatsaan tulevat vekit on tosi pienet ja paranee supernopeasti! Monet pelkää tuota operaatiota kauheasti, mutta aivan turhaan. Hyvin se menee :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.