Joulu kotona

Meidän perhe viettää poikkeuksellisesti joulua ihan vaan kotona. On omituista olla vaan, kun on tottunut aina viettämään joulua joko Jyväskylän tai Gambian mummolassa. Suurin syy tähän kotijouluun on se, että itse olen koko joulun töissä ja isämies päätti jäädä tyttöjen kanssa myös kotiin, ettei minun tarvitsisi olla ihan yksin. Mummo ja vaari tulevatkin sitten jouluaatoksi ja -päiväksi meille, niin saadaan edes vähän tuttua joulutunnelmaa. 

Ollaankin fiilistelty tätä joulua ihan antaumuksella. Itse olen jo useamman vuoden kivenkovaan väittänyt vihaavani joulua, mutta nyt on pakko pyörtää sanani ja todeta, että pidän tästä kovasti. Aiempaan joulunegatiivisuuteen lieneen kytkettynyt vahvasti vuodet kaupan kassalla, mikä on on työnä ihan omiaan tappamaan joulutunnelmaa. Lasten myös tuollaiset kuitenkin unohtaa ja tytöt ovat tartuttaneet jouluintonsa myös äitiin. On niin ihanaa, miten maaginen joulu noille pienille onkaan - on jännittäviä tonttuja ja tarinoita sekä tietysti joka päiväinen joulukalenterijännitys. Tytöt ovat lauleskelleet kovasti joululauluja ja tonttulakki killuu päässä harvase päivä.

Kotona ollaan laitettu esille joulukoristeita, koristeltu kuusi, leivottu pipareita ja koristeltu piparkakkutalo. Eräänä aamuna kuusen alle oli ilmestynyt kasa paketteja, jotka kyllä kerättiin samantien pois, koska ne olivat tyttöjen mielestä hieman liian kiinnostavia. Iltasatuna on ollut joulutarinoita ja radiosta soi jouluradio. 






Joulun tunnelmaa tuo tuoksut ja äänet. Pukinkonttiin on paketit paketoitu ja jouluherkut suunniteltu, joten nyt saa olla vaan ja alkaa rauhoittua jouluun. 

--

Seuraathan jo Facebookissa ja Instagramissa


Tsekkaa myös Mammalandian Facebook ja kotisivut

Ei kommentteja

Kiitos kun kommentoit! You just made my day a bit better.